Tradicionalna tura Metlika-otok Krk

Kot že prejšnja leta konec avgusta, smo se tudi letos odpravili iz Metlike na otok Krk na Hrvaškem. Izlet smo organizirali skupaj s kolesarskim društvom Metlika. Udeležilo se ga je skupaj 22 kolesarjev.
Na pot smo se odpravili na praznični petek 15. avgusta, ob šesti uri zjutraj iz avtobusne postaje v Metliki. V Črnomlju so se nam pridružili še ostali člani. Pot smo nadaljevali do Kanižarice in desno proti Staremu trgu. Po dolini reke Kolpe nas je pot vodila do Fare in naprej do mejnega prehoda. Sledil je vzpon na Delnice, katerega smo prevozili v dežju. Po krajšem postanku smo pot nadaljevali proti Gornjemu Jelenju, kjer nas je pričakalo jasno in sončno vreme. Na spustu proti Krškem mostu smo uživali ob vonju morja, ter toplih sončnih žarkih, kateri so še kako prav prišli po minulem nalivu. Po prehodu čez most smo naredili postanek na velikem parkirišču nad Puščo in nadaljevali do končnega cilja – Njivic. Na Njivicah je sledilo kosilo in kopanje v toplem morju, v poznih popoldanskih urah pa vrnitev domov.
Vso pot smo bili razdeljeni v dve skupini, hitrejšo in počasnejšo. Hitrejša skupina je bila na cilju okrog enajste ure dopoldne, počasnejša pa slabi dve uri kasneje. Tako smo naredili iz Metlike nekej 128 kilometrov. Vso pot so nas spremljali trije kombiji, kateri so nam prevažali vodo, hrano in opremo. Tako da se najlepše zahvaljujemo šoferjem, Marjeti, predsedniku KD Metlika Maju ter našemu predsedniku Borutu.

DSC01485