8. Maraton Alpe Scott

V nedeljo 6. julija so se kolesarji na Maratonu Alpe že osmič podali na pot okoli Kamniško Savinjskih Alp. Start in cilj kolesarskega maratona je bil v Kamniku. Trasa Maratona Alpe je izredno slikovita. Pot, dolga 130 kilometrov in z 2000 metri skupne višine, pelje ob štirih alpski rekah in čez tri prelaze, ki so v zgodovini vedno tako ali drugače ločevali ljudi, jezike, kulture,.. Sedaj ta maraton znova povezuje pokrajine v dveh državah, Sloveniji in Avstriji. Prelazi Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec so za kolesarje iz teh pokrajin vsak zase svojevrsten izziv, Maraton Alpe pa pomeni prepeljati krog čez vse tri. Prvi del poti se vije med polji, kolesarji bi rekli za ogrevanje. ko pa cesta zavije v dolino reke Kokre, pa se začenja hriboviti del poti. Na Jezerskem se odpre prekrasen pogled na gore, visoke več kot dva tisoč metrov. Na prelazu Jezerski vrh se pokrajina odpre na sever proti avstrijski Koroški. Vzpon na Pavličevo sedlo je natežji in najlepši del poti, saj izredno slikovita cesta pelje mimo gorskih kmetij do prelaza na višini 1400 metrov. Spust v Logarsko dolino je za užitek, vožnja skozi Solčavo, Luče in Ljubno pa pričara kolesarjem vso lepoto doline ob reki Savinji. V Gornjem Gradu je čas za oddih in pripravo na zadnji vzpon – na Črnivec. Pri zadnjem, 15 kilometrskem spustu proti cilju v Kamniku, se odpre pogled proti Alpam, ki ste jih obvozili. Glede naravnih lepot, razgledov, slikovitih cest in krajev temu kolesarskemu maratonu v Sloveniji zagotovo ni para.
Maratona so se iz našega kluba udeležili Dragan Kozina, Matic Zajc in Uroš Brinc. Spremljal jih je predsednik kluba Borut Brinc, kateri jim je na Pavličevem sedlu podal bidone.
Uspešno sta do cilja pripeljala le Uroš in Matic, saj je Dragana na vzponu na Pavličevo sedlo zbil redar na motorju. Dragan je k sreči končal le s par praskami in z manjšo okvaro na kolesu.

Rezultati:

24. Uroš Brinc  3:46:36.4 (5. mesto kategorija)
102. Matic Zajc 4:02:59.3 (30. mesto kategorija)

VSI REZULTATI            GALERIJA

DSC01329

10525835_804013679623269_8336127010864051488_n - Kopija
Brez naslova - Kopija